Ska du välja körskola? Välj en STR-ansluten trafikskola så får du Sveriges bäst utbildade trafiklärare.
STR-anslutna trafikskolor i Sverige

Hitta landets bästa trafikskola

Att välja trafikskola är ett stort beslut. Det är den som ska ta dig raka vägen till ditt körkort. Genom att välja en STR-ansluten trafikskola kan du känna dig trygg. Det är en garanti för att du inte bara får den bästa utbildningen utan också en stor portion trafiksäkerhet med dig i bagaget. Här får du tips på vad du kan tänka på för att bli riktigt nöjd med ditt val av trafikskola.

Här kan du läsa om:
 • Välj STR och ta rätt väg med din trafikskola
 • Vad erbjuder din trafikskola online?
 • Tänk på detta när du väljer trafikskola

Välj STR och ta rätt väg med din trafikskola

Att välja en STR-ansluten trafikskola innebär stor trygghet för dig som konsument och framtida trafikant. STR-anslutna trafikskolor genomgår kontroller av Transportstyrelsen och arbetar aktivt med att öka trafiksäkerheten. De tar stort ansvar för att du som elev ska få allt stöd du behöver under utbildningen. Men det kan också vara bra att veta att för att vara STR-anslutna har trafikskolorna uppfyllt vissa extra krav kring undervisning, ekonomi, försäkringar och konsumentskydd som gynnar dig som är elev. Om du trots allt inte skulle vara nöjd med din trafikutbildning kan du alltid vända dig till STR:s egen reklamationsnämnd för att få hjälp. Det ger dubbel trygghet.

Vad erbjuder din trafikskola online?

Teorilektioner ingår i alla typer av körkortsutbildningar och är utmärkta tillfällen att prata mer om trafikregler och trafiksäkerhet. Men idag finns också mycket bra studiehjälp att tillgå online. En sådan resurs är Elevcentralen. Här kan du studera i lugn och ro och testa dina kunskaper genom olika tester. Elevcentralen kan du arbeta med i din mobil, surfplatta eller dator. Tjänsten kommer från STR och ingår i kurspaketet hos de flesta STR-anslutna trafikskolor.
Läs mer om Elevcentralen här.

Tänk på detta när du väljer trafikskola:
 • Öppettider
  Har trafikskolan öppettider som passar dig?
 • Anpassad utbildning
  Ta reda på om trafikskolan erbjuder anpassad utbildning för dig med särskilda behov på grund av till exempel dyslexi eller hörselskada.
 • Priset
  Vad ingår egentligen i det paketpris du betalar? Ta noga reda på vad du får för pengarna. Det som vid en första anblick kan verka billigt kan i slutändan bli dyrt!
 • Var ligger trafikskolan?
  Tänk på att den inte bara ska ligga nära dig utan också nära till ett antal olika trafikmiljöer så att du får ut det mesta av dina körlektioner.
 • Tillgänglighet
  Hur uppbokad är trafikskolan? Har de många lediga lektionstider under tider som passar dig?
 • Prova först!
  Är du osäker, ta en testlektion innan du bestämmer dig för att köpa hela paketet.
 • Passar utbildningsmetoden dig?
  Hur går teoriutbildningen till? Tycker du bäst om att studera självständigt eller föredrar du mycket lärarledda lektioner? Vilken inriktning har trafikskolan?
 • Vad tycker andra?
  Kolla runt på internet och fråga dina vänner. Att få personliga tips från någon du litar på kan ibland vara det allra bästa.