Din teori i appen Körkortsboken

Chansa inte - välj den trygga vägen till ditt körkort

Körkortsboken är den officiella appen från STR (Sveriges Trafikutbildares Riksförbund) där du kan plugga din körkortsteori. Innehållet i materialet är kvalitetssäkrat och granskat av trafiklärare. 

Ladda ner Körkortsboken och testa den gratis i 48 h!

Psst. Scrolla på om du vill komma i gång direkt!

Plugga på dina villkor!

Plugga när du vill, vart du vill och som du vill! Du kan välja helt själv hur du vill plugga – genom att läsa, öva eller svara på frågor.

 

Varierat innehåll!

Vi har 100-tals interaktiva övningar och filmer och varvar fakta och teori med bilder, filmer och illustrationer för att du enkelt ska se och förstå körkortsteorin.

 

Följ din framfart och ha koll!

Inne i Körkortsboken kan du smidigt följa dina kliv i resan mot körkortet under fliken “Framsteg”. Och för varje teoriavsnitt i Körkortsboken kan du svara på frågor kopplade till just det avsnittet. Du får direkt respons på dina svar och får en översikt över besvarade frågor samt om du har svarat rätt eller fel.

Den officiella appen från STR

Granskat av trafiklärare

Allt du behöver för att klara teoriprovet

Klara provet-garanti – klarar du inte teoriprovet förlänger vi din period kostnadsfritt i 2 månader

Plugga som du vill - läs, öva eller svara!

1 000-tals frågor för bil, lastbil, mc och moped

Varierat innehåll - filmer, illustrationer, texter och bilder

Hela din körkortsutbildning – allt på en plats! (Moped, MC, Bil, BE)

Teorimaterialet för personbil (B-körkort) finns på både svenska och engelska

Hur kommer jag i gång?

Så här gör du!

För att komma i gång med Körkortsboken behöver du bara göra två saker: skapa ett konto och köpa själva teorimaterialet. Följ de två stegen här intill så är du strax i gång med din teori. Lycka till!

STEG 1

Skapa ett konto

Surfa in på www.korkortsboken.se, skapa ditt konto och testkör teorin för den behörighet du ska plugga. Du kan prova på helt gratis i 48 timmar för att du verkligen ska hinna testa allt.

Psst. Du kan även ladda ner appen på App Store eller Google Play och skapa ditt konto den vägen.

STEG 2

Köp ditt teorimaterial

Nöjd med Körkortsboken? Dags att köpa ditt teorimaterial! Följ länken nedan för att gå till shopen där du enkelt köper material för den behörighet som du vill ta körkort för.

Välj STR och ta rätt väg med din trafikskola

hittautbildare_600x250px

Att välja en STR-ansluten trafikskola innebär stor trygghet för dig som konsument och framtida trafikant. STR-anslutna trafikskolor genomgår kontroller av Transportstyrelsen och arbetar aktivt med att öka trafiksäkerheten. De tar stort ansvar för att du som elev ska få allt stöd du behöver under utbildningen.

Men det kan också vara bra att veta att för att vara STR-anslutna har trafikskolorna uppfyllt vissa extra krav kring undervisning, ekonomi, försäkringar och konsumentskydd som gynnar dig som är elev. Om du trots allt inte skulle vara nöjd med din trafikutbildning kan du alltid vända dig till STR:s egen reklamationsnämnd för att få hjälp. Det ger dubbel trygghet.

Hur fungerar det inne i Körkortsboken?

3 sätt att plugga teori

Du kan plugga körkortsteorin på tre sätt under Läsa, Öva och Svara. Du väljer själv vilken väg du vill gå och i vilken ordning du gör det. Det är inte ett måste att gå igenom allt material, men ju mer kunskap du har desto säkrare kommer du känna dig när det är dags att skriva teoriprov.

book-open-rectangle

Läsa

Här finns allt du behöver veta om körkortsteorin presenterad i text och bild.

puzzle-piece-rectangle

Öva

Varva läsningen hur du vill genom att göra övningar och titta på filmer. Det gör plugget varierat, roligare med bättre förståelse.

comments-question-check-rectangle

Svara

Svara på frågor kan du göra både för att lära dig och mäta din kunskap. Instuderingsfrågorna är väldigt lika "riktiga" testfrågor, men här får du direkt veta om du svarat rätt eller fel med förklaring.

Funktioner i Körkortsboken

Test

Du kan göra snabbtester eller mer omfattande tester. Välj att testa dig inom ett ämne eller i blandade ämnen. Ta all din tid eller sätt en tidsbegränsning. Du bestämmer! Alla rätta svar bygger på din kunskapsnivå under Framsteg.

När du uppnått en kunskapsnivå på 75% i samtliga ämnen är du redo för sluttesterna. Frågorna här är unika och testerna är utformade precis som Trafikverkets teoriprov.

Min förarutbildning

En STR-ansluten trafikutbildare hjälper dig att ta fram en tidsplan och ett upplägg anpassat för just dig. Planen - som innehåller både teoretiska och praktiska delar - är noga framtagen för att du ska nå ditt mål.

Framsteg

Här kan du följa dina framsteg och se när du närmar dig mål. Dina framsteg mäts i faktisk kunskap och inte hur stor del av materialet du har gått igenom. Det är korrekta svar på frågorna i Svara och Testa som höjer din kunskapsnivå från 0 till 100%.