Ekonomi

Hur får jag råd med körkortet?

Ett körkort kostar en slant men är en investering för framtiden. Vissa har föräldrar och familj som hjälper till att betala och andra betalar hela körkortet själv. Är du den som ska betala för körkortet själv men behöver lite hjälp på traven för att få råd? Då finns det flera möjligheter som presenteras här.

Bättre ekonomi genom effektiv undervisning

Hur mycket just ditt körkort kommer att kosta i slutändan kan påverkas av flera saker. Hur motiverad är du? Har du en tydlig plan och hur mycket har du förberett dig? Ja, allt det det där påverkar. Det finns fler faktorer än så som också kan vara med och påverka, exempel på dessa går vi igenom här nedan. Läs igenom exemplen och fundera hur just du vill ha det och vad du kan påverka för att effektivisera din resa mot körkortet på bästa sätt.

  • Hur motiverad du är till utbildningen och resan till ett körkort är det viktigaste av allt!
  • Att ha en plan för din utbildning med tydliga mål, delmål och mängdträning för både det teoretiska som det praktiska kan vara en hjälp att bli motiverad.
  • Att ha ett tillförlitligt teorimaterial som kan stimulera dig till djupare kunskaper.
  • Trafiklärarens och den privata handledarens pedagogiska förmåga, samt vilka metoder som används i utbildningen påverkar mycket. Passar det dig? Bara för att någon kan köra bil så är den kanske inte den bästa pedagogen. Så om du har möjlighet att välja - fundera vilken privat handledare som passar dig.
  • Hur väl förberedd du är inför dina praktiska och teoretiska lektioner.
  • Möjligheten att lära av andra genom olika teoretiska och praktiska grupplektioner.
  • Går det att välja automat först? Genom automat först kan du tidigt fokusera på hur du ska tänka och köra i olika trafiksituationer, för att sedan fokusera på exempelvis växling när det andra sitter.

 

Behöver du hjälp med att finansiera ditt körkort så finns det lite olika möjligheter. Läs mer om Körkort via Delbetalning här nedanför.

Vilken hjälp till finans finns?

Dela upp din betalning

En del STR-anslutna trafikskolor erbjuder delbetalning. Kontakta din trafikskola och se om de erbjuder denna möjlighet.

Tips att tänka på

Delbetalningar från olika företag kan se olika ut och vara olika förmånliga för dig som kund. Så därför vill vi skicka med dig några tips innan du väljer företag att delbetala via.

  • Kolla om det går att dela upp din betalning till en månadskostnad som passar dig.
  • Finns räntefri delbetalning? Många företag erbjuder det, så våga välja och ta inte första bästa.
  • Kan du välja att få fakturan digitalt? På så vis minskar du månadskostnaden och slippper onödiga extraavgifter.