Om STR och korkort.nu

korkort.nu är webbplatsen för dig som ska eller funderar på att ta körkort. Du får svar på dina frågor och kan även få hjälp med att hitta en trafikskola nära dig. Vi som driver sidan är Sveriges Trafikutbildares Riksförbund (STR). Vår ambition är att våra medlemsföretag ska vara Sveriges bäst utbildade trafiklärare. Vi producerar även populära läromedel som används av trafikskolor och körkortselever över hela landet, bland annat Körkortsboken och Körkort nu med Elevcentralen.

Sveriges Trafikutbildares Riksförbund, STR, är en organisation för företag som bedriver tillståndspliktig förarutbildning. Vi arbetar bland annat hårt för att ge våra medlemmar bäst möjliga trafikant- och förarutbildning.

Vår ambition är att våra medlemmar alltid ska vara Sveriges bäst utbildade trafiklärare. Vi erbjuder löpande specialanpassade kurser och utbildningstillfällen exklusivt för våra medlemmar, så de hela tiden ligger i framkant såväl i Sverige som i världen.

Med korkort.nu ger STR dig som vill hitta svar på frågor om körkort och/eller vill hitta rätt utbildning eller utbildare möjlighet att få bäst möjliga hjälp.

STR-anslutna trafikskolor

STR-anslutna trafikskolor garanterar dig en förarutbildning som bygger på gedigen kunskap och god pedagogik. Vår målsättning är att du inte bara ska klara körkortet utan också bli en säker förare på våra vägar.

En STR-ansluten trafikskola erbjuder dig:

  • en personligt anpassad utbildningsplan
  • beräkning av vad ditt körkort kommer att kosta
  • en reklamationsnämnd dit du kan vända dig om utbildningen inte stämmer med den överenskommelse du gjort med trafikskolan.

En STR-ansluten trafikskola har alltid utbildade trafiklärare och undervisningen genomgår kontroll av Transportstyrelsen. Trafikskolan hjälper dig med ansökningshandlingar för körkortstillstånd. Du får också hjälp med synundersökning på trafikskolan eller vart du kan vända dig. Många utbildare kan också erbjuda hjälp för elever med särskilda behov, t ex läs- och skrivsvårigheter.

Läs mer om STR här.

STR_exterior_1_webb_1