Körkortspodden STR

- en podcast av Sveriges Trafikutbildares Riksförbund där de riktiga experterna ger dig de bästa tipsen på vägen mot körkortet.

kb_podden_524x286px

Lyssna på Körkortspodden!

Körkortspodden STR är podden som du kan lita på har koll på det mesta när det gäller att ta körkort. I podden möter Jenny Ränzlöw från Sveriges Trafikutbildares Riksförbund (STR) till exempel trafiklärare, elever som nyligen tagit körkort och handledare. Alltså - de som kan, vet och gjort det mesta när det gäller vägen mot körkortet.

Hur börjar man? Automat eller manuell? Vad gör man första gången man sitter i en bil? Behöver jag skämmas för att jag inte kan något? Vad kostar egentligen ett körkort? Hur pluggar man teorin smartast? Vilka är de bästa tipsen inför uppkörningen? Hur gör man om man har behov av extra stöd? Och vad får man egentligen kör på AM-körkortet? Allt det här och lite till får du svar på i Körkortspodden STR.

Är du handledare till någon som ska ta B-körkort?
Det finns ett avsnitt även för dig! Vet du om att du har ett otroligt viktigt uppdrag? I avsnittet pratar vi bland annat om viktiga saker att tänka på, vilka saker man ofta missar och andra goda råd som kan vara bra att ha med sig på vägen.

Avsnittet som handlar om att ta körkort när du behöver extra stöd är också ett avsnitt för dig som handledare och förälder. Där får du tips och information om vilka stöd som finns att få på trafikskolan och på teoriprovet.

Det här handlar avsnitten om: